Jdi na obsah Jdi na menu
 


SRAZ VETERÁNŮ 2009

8. 5. 2009

Sraz veteránů a přátel starých strojů 2009

8. 5. 2009

8.5.2009 jsme v Moravči uspořádali sraz veteránů a přátel starých strojů. Obrazek

Začátek byl stanoven na 11.hodinu, ale první veteráni začali přijíždět již po desáté hodině, což nás trochu znepokojovalo, protože přípravy byli ještě v plném proudu. V půl jedné přijel poslední – 64.veterán , po něm se ukončilo přihlašování, pan starosta pronesl své přivítání a veteráni se začali pomalu připravovat na spanilou jízdu.

Obrazek

 

První vyjížděl náš předjezdec Jenda na jawině spolu s Jirkou a hasičským praporem. Po něm postupně vyjížděli podle svého startovního čísla ostatní veteráni. Ke každému prohodil pár slov moderátor Aleš Jůza, který nám celou akci i výborně zvučil. Jeho vtipné moderování se všem moc líbilo a bylo přínosem celé akci. ObrazekVe Vosné byla pro veterány připravena zastávka „čerpací stanice, kde každý povinně doplnil palivo (nealkoholické pivo). Po příjezdu zpět do Moravče bylo vyhlášeno pět hvězdných koleček na hřišti pro všechny veterány. Jako poslední dojel Jan Blahož z Křtěnovic s krásným traktorem Porsche, který ho po cestě trochu potrápil, ale vyjížďku nakonec dokončil. Jenda s hasičským praporem ho proto slavnostně provedl samostatnými třemi kolečky po hřišti. Obrazek

Pro motocykly byla poté vyhlášena soutěž zručnosti v pomalé jízdě. Do finále se probojoval a zvítězil David Dvořák z Obory na svém pionýru,který prokázal, že je mistr v této disciplíně a odnesl si láhev šampaňského. Mimo soutěž se zúčastnili i dva Velorexi z Tábora. Tuto soutěž nám trochu zkomplikovala dešťová přeháňka, která pro nás byla vlastně křtinami našeho prvního ročníku srazu veteránů. Poté následovalo ještě vyhlášení nej veteránů- cenu v podobě modelu jawy 350 si odnesl František Kopecký z Ml. Vožice za nejstarší přihlášený stroj-motocykl Omega 500 z roku 1920, stejnou cenu za nejstaršího zúčastněného jezdce obdržel osmdesátiletý řidič pan Miloš Špácal z Louňovic se svou nádhernou Pragou baby-cabriolet.

 

Akce se nám přes malé nedostatky celkem vydařila a všem se moc líbila, z čehož jsme měli ohromnou radost.

Doufáme, že příští rok-8.5.2010, kdy se pokusíme pro Vás připravit daleko zajímavější program, se znovu setkáme v Moravči na druhém ročníku srazu veteránů a přátel starých strojů a to ještě ve větším počtu než letos.

 

Jarda

Co o nás napsali a jak to nafotili:

www.kozel.cz/cz/hasici/kozluv-hasicsky-pocin/2-jihocesky-kraj.html

http://ladyarcherdana.blogspot.com/2009/05/sraz-veteranu-moravec.html

http://epidem.rajce.idnes.cz/Moravec_veterani_8.5.2009/

http://klenot.rajce.idnes.cz/Moravec_-_8.5.2009/

http://5s93151.rajce.idnes.cz/sraz_veteranu_Moravec_8_5_09/

http://jardafp.rajce.idnes.cz/8.5/

http://brzda.rajce.idnes.cz/Sraz_starodavnych_vozidel_z_dob_neprilis_davnych/